Wednesday, October 30, 2013

Baby Zaara

Assalamualaikum 

Hari ni masuk hari kedua stay kat rumah baru mak sedara dekat Kuala Ibai. Hari Sabtu ni inshaa Allah baru balik rumah. Saja duduk sini sebab bosan lepak kat rumah. Boleh main dengan baby yeayy. Nak tunggu adik memang takde dah. Umi dengan abah dah masuk umur 40 tahun this year. Nak tunggu anak sedara, memang takyah berangan nak ada before aku kahwin. Kecuali kalau adik aku langkah bendul. Nak tunggu anak sendiri, laaambat lagi. So, sabar je. Bila dapat sepupu kecik macam ni, memang super happy. Tak lama lagi dapat sorang lagi anak sepupu. Tunggu masa nak meletup je. Sepupu aku kahwin Febuari haritu. Umur dia setahun je tua dari aku, tahun ni dah dapat baby. Huhu tahniah Noni, teman sepermainan masa kekecik.


Engagement Day.



Majlis persandingan.




Now dah pregnant alhamdulillah. Tak sabar nak main dengan baby.


Eh tengok dah melalut tah ke mana. So, ceritanya hari ni duk main dengan baby je. Tadi ikut Mak Teh pergi sekolah dia kejap SMK Panji Alam sebab ada kerja. Sempat snap gambar dengan baby Zaara masa dalam kereta.


Baru berusia 45 hari. Baby tidur je memanjang.


Geram nak gigit lengan baby Zaara. Berketak-ketak.


Nur Ezzaty Ezaara



That's all for today yeah. Well, pictures speak louder than words kaan. Kbai.

Thursday, October 24, 2013

#2 Perangai Comel

Assalamualaikum 

Nak tahu tak apa perangai comel kali ni? Sebenarnya dah dua tiga hari buat tapi hari ni baru perasan perangai comel baru ni. It's pakai legging dalam rumah! Err, berdosa tak pakai legging dengan baju besar time duduk kat rumah and terperap dalam bilik? Hmm. Aku rasa selesa pakai legging sebab tak panas dan tak rimas. Senang sebab dia melekap terus macam tu.

Aku pakai legging ni dengan baju besar and labuh sampai peha okay. Bukan pakai baju-baju yang cinonet tuu. Dah pakai legging macam ni baju mau besar okeh. One moree, takmau pakai kat luar. Tapi, tak pakai la time keluar rumah. Pergi rumah sedara-mara pun tak boleh. Time kat kampung pulak buat angin mengada pakai kain batik. Imagine ala mak-mak dan gadis Melayu terakhir lah kononnya. Comel apaa pakai kain batik. Terserlah keayuan di situ. Kata Melayu.

Pasal legging tu, antara sebab aku suka pakai lagi kononnya nampak kurus la. Sedapkan hati biarpun rasa badan dah naik. Bajet Korea ye engkau? Haha. Takde la. Tak taksub Korea pun. Takde. Perangai ni sangat tak comel. Tak comel sebenarnya. Tajuk itu bertentangan.

Bercerita pasal legging ni, aku berkenan sangat dengan legging baby. Apa entah nama dia. Shya ada bagitahu dulu tapi selalu je lupa. Busha ke apa namanya. Comel sangat okay bila baby pakai busha. Rasa macam nak cubit-cubit je. Nanti boleh pakaikan dekat baby sendiri. Cuba bayang mesti comel gilaa. Jauh punya fikir.

Rasa nak gigit je kaki tu.

Why so cute?


Sophea Isabella Binti Sheikh Muszaphar Shukor



Okay dah dah. Cukup. Habis penuh dengan gambar Bella nanti entry ni. Hmmm, selesa ber'legging' tapi for sure bukan sekali-kali untuk pakai ketika di luar rumah. Comel sangat lah tu ikut budaya apa dah ni. Pakai kain batik tak nak. Aku ni ganas sikit. Bila pakai kain batik mulalah terselak sana-sini, tercabutlah, jalan terkepit lah. Tapi mungkin juga kain batik itu ditradisikan untuk memelihara adab sopan Melayu kan? Hmm. Possible. Umi pun ada beli batik lepas then umi jahit buat macam kain baju kurung. Tapi takdela susun kat tepi tu. Senang nak pakai. Bergetah siap ada zip lagi. Kantoi. Pandai umi yee nak suruh anak dara dia pakai kain batik. Alaa, selalu time bulan mengambang pakai laa. Dah macam orang berpantang pun ada.. Kira okay laa tetiap bulan pasti pakai kain batik kan. Kbai.


Kempen Legging

Jom baca apa Hukum Pakai Legging Di Dalam Rumah. Baca ini juga.


Bye.

Saturday, October 12, 2013

Semester Break

Assalamualaikum 

Setelah sekian lama menyepi, meh nak coret sikit belog usang ni walaupun aku takde mood nak menyonteng. Takde mood, tapi ada masa kira okaylah tu lepak sini jap.


So, aku dah habis berperang dengan study week atau lebih berfungsi sebagai lazy week. Final exam pun dah settle semuanya alhamdulillah. Ohh I did so bad, ahaha but at least it's over *insert smiley mintak pelempang here*. Takde apa, cumanya berharap result baik-baik belaka lah. Tarikh result released dimaklumkan 1 November ni. Cepat bebenor rasanya. Biarlah, nak juga tahu macam mana rupa result aku. Sem ni macam banyak lalai sikit. Tak reset matlamat, tak boost semangat. Hancurlah. Tapi yang penting, last paper Physics semalam boleh jawab la jugak walau ada dua soalan aku rasa macam tak pernah belajar pun. Terbang 6 markah. Menangis.


Ishh, lama tak mengarang otak jadi berkarat tak tau nak bebel apa. Konklusinya, yeah sem break akhirnya! Rasa macam baru masuk, tapi dah pun habis pun satu sem. Nak top-up segala rehat tidur blablabla. Tak kiraaaaah. Okay, tu je untuk kali ni. Hal lain, no comment buat masa sekarang hihi.

Mission accomplished.

Muka happy tak reti menipu.

Okay dah.

***


Nota kaki: Anis, kemain hang suruh buka blog and update. Masalahnya hang je pembaca setia rasanya.