Tuesday, August 13, 2013

Allergic

Assalamualaikum 

Well, mesti semua orang happy raya ni kan? Bad thing happened to me. I got fever on the first day Syawal. Sempat solat raya tapinya petang tu masa kat rumah nenek badan jadi panas mendadak and I slept for the rest of the day. The day after pun still demam, sakit kepala tak sihat jadinya aku tak raya lah. Tunggu orang datang beraya kat rumah je. Of course jugak takde gambar raya. Tak bestnya raya tahun ni. Raya keempat pun dah kena balik kolej and start kuliah. So, enough. Stop talking about raya.


Today pergi kuliah macam biasa. Second day kuliah dah. Semalam habis satu badan naik gatal-gatal macam kena gigit nyamuk sampai bengkak mata. Allergic apa pun tak tahu lah. Dah lama macam ni. Starting three weeks before rasanya. Pernah pergi klinik sekali tapi hari ni pergi sekali lagi. Doktor cakap it is dangerous. Sepatutnya masa naik gatal semalam tu and bila-bila kena terus pergi hospital. Gatal macam ni boleh buat sesak nafas tapi alhamdulillah semalam tak ada sesak nafas. Next time kalau jadi lagi, he insisted me to immediately see him and terus akan dihantar ke hospital. For now, baru tahu yang aku allergic debu. Detergent memang allergic, tapi tak sure lagi lah yang allergic air tu. Makanan so far tak ada lagi lah allergic. Doktor cakap kulit aku ni sensitif so kena jaga bebaik. Then terus kena inject. Sakit tangan nak angkat pun susah. Petang tu tak pergi kelas. Ubat tu makes me dizzy and tak larat. Tido memanjang.


Semalam start kawad. Komander suruh group aku turun pumping. Aku pun cecepat turun sekali tapi immediately bangun and sapu tangan. Macam kena current je. Tak nak kena macam hari tu lagi. Sekali pumping atas tar, habis merah tangan lepas tu naik gatal-gatal. Fuhh, selamat tak kena pumping. Duduk tercongok je la kat tengah tu. Masa komander tanya kenapa tak pumping, muka aku dah nak nangis dah. Komander tanya macam nak gaduh.


Now tengah study English dengan Maths. Besok nak bincang tutorial. Ohye, semalam aku start guna Hada Labo and makan EPO. Can't wait to see the result. Haha.


Bye.

No comments: