Thursday, August 29, 2013

Busy

Assalamualaikum 

Hi. Tak sempat nak update blog lately. Tersangatlah busy dengan study. Kekadang rasa macam nak buat blog ni private or just simply delete this blog sebabnya, takde makna, sebab tak update sangat. Sebab lain pulak, sebab rasa macam nak privasikan sikit hidup ni. Heheee. Tapi, bila difikirkan balik, entahlah. Sayang pula. So, terpaksa biar bersawang macam ni kot. Nantilah fikir. Maybe akan privatekan, or delete.

Elehh, padahal takde sape nak baca pun. Okay, got to go. Balik ni tak boleh online. Cannot. Must study, buat jotter, buat latihan Mathematics. Test berkepuk minggu depan. Yela, menjelang final exam ni, memacam test perlu dihabiskan, silibus pun masih banyak and as a student, this is the peak time. Mana nota, mana latihan nak kena buat, mana segala benda nak kena ingat. Kalau diikutkan memang banyak benda nak cerita kat sini. Tapi apakan daya, masa tak mengizinkan.


Journey of Caliph Programme


Wednesday, August 21, 2013

Masih Mencintainya

Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Namun kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Kerna kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Kerna ku masih mencintainya

Namun kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Kerna kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Kerna ku masih mencintainya

***

This is my favourite song now yang aku duk ulang rasanya dah lebih seratus kali. Haha. Memang selagi tak puas dengan lagu ni, selagi tuu aku pasang. Suka lagu ni sebab lagu dia memang best dan lirik lagu dia macam ada maksud dan kaitannya dengan aku. Eh ada lagi lagu best yang aku gilir ulang dengan lagu ni. Tajuknya Sandiwara Cinta - Republik. Klik link di bawah untuk download lagu best ni.

Tuesday, August 13, 2013

Allergic

Assalamualaikum 

Well, mesti semua orang happy raya ni kan? Bad thing happened to me. I got fever on the first day Syawal. Sempat solat raya tapinya petang tu masa kat rumah nenek badan jadi panas mendadak and I slept for the rest of the day. The day after pun still demam, sakit kepala tak sihat jadinya aku tak raya lah. Tunggu orang datang beraya kat rumah je. Of course jugak takde gambar raya. Tak bestnya raya tahun ni. Raya keempat pun dah kena balik kolej and start kuliah. So, enough. Stop talking about raya.


Today pergi kuliah macam biasa. Second day kuliah dah. Semalam habis satu badan naik gatal-gatal macam kena gigit nyamuk sampai bengkak mata. Allergic apa pun tak tahu lah. Dah lama macam ni. Starting three weeks before rasanya. Pernah pergi klinik sekali tapi hari ni pergi sekali lagi. Doktor cakap it is dangerous. Sepatutnya masa naik gatal semalam tu and bila-bila kena terus pergi hospital. Gatal macam ni boleh buat sesak nafas tapi alhamdulillah semalam tak ada sesak nafas. Next time kalau jadi lagi, he insisted me to immediately see him and terus akan dihantar ke hospital. For now, baru tahu yang aku allergic debu. Detergent memang allergic, tapi tak sure lagi lah yang allergic air tu. Makanan so far tak ada lagi lah allergic. Doktor cakap kulit aku ni sensitif so kena jaga bebaik. Then terus kena inject. Sakit tangan nak angkat pun susah. Petang tu tak pergi kelas. Ubat tu makes me dizzy and tak larat. Tido memanjang.


Semalam start kawad. Komander suruh group aku turun pumping. Aku pun cecepat turun sekali tapi immediately bangun and sapu tangan. Macam kena current je. Tak nak kena macam hari tu lagi. Sekali pumping atas tar, habis merah tangan lepas tu naik gatal-gatal. Fuhh, selamat tak kena pumping. Duduk tercongok je la kat tengah tu. Masa komander tanya kenapa tak pumping, muka aku dah nak nangis dah. Komander tanya macam nak gaduh.


Now tengah study English dengan Maths. Besok nak bincang tutorial. Ohye, semalam aku start guna Hada Labo and makan EPO. Can't wait to see the result. Haha.


Bye.