Thursday, June 27, 2013

Mega Club Registration Day

Assalamualaikum 

It's a bit havoc today because satu bilik bangun lewat. Maklumlah tengah cuti bulan mengambang. Kelas start pukul 8.00 pagi tapi Laila terkejut 10 minutes early so, meraban lah aku capai towel. Dengan kepala yang berpinar baru bangun. Semalam tidur pukul 2.00 pagi. Aufa punya pasal call sampai pukul 2.00 pagi. Haha. Cehs, salahkan orang. Masa terkocoh-kocoh nak pergi kelas nasib baik jumpa coursemates tengah jalan. They remind me yang kelas Sir Bani untuk lab session memang dia suruh datang lewat 30 minit. Fuhhh, baru aku boleh menarik nafas lega dan jalan perlahan-lahan.


Masuk je kelas, mata Sir Bani bengkak. Haaah kantoi tidur lewat jugak. So, belajar macam biasa je and keluar awal. Ada laa masa untuk prepare for quiz Biology. Sambil study, sambil breakfast. Masuk kelas Fizik, boringgg tahap apa. Jahat kan? Memain je kerjanya kalau kelas Sir Hafiz. Tak boleh ni. Tak bagus. Kena fokus lain kali. Bukan apa, Sir Hafiz just briefing pasal lab session soon. In the middle of the class, Madam Salinal message yang kelas dibatalkan. Weeeehuu, tak payah present hari ni. Sumpah aku tak prepare apapun lagi. Kalau kena present pun memang just present on the spot la. Spontan. Nasib baik. I don't wanna give a bad impression though. It's a relief then.


After kelas Physics, temankan Chee beli lunch. Err, I'm still full so no need to buy lunch. Diet lah sikit. Gemuk kan susah nanti. Mula la mulut MAY tak henti cakap gemuk. Then lepas tu tak lupa masuk dewan utama untuk club registration. I saw Taylor Lautner on the spot. Okay, buat tak nampak sudah. First sight, ternampak Kelab Kebudayaan dan Warisan (KKW). Terus register, bayar RM5 then dapat dua merit. Memula tu agak berfikir lah nak daftar sebab setakat ni aku dah masuk 5 kelab kot. Gila apa. Mentang takde limit nak masuk any club. Tapi, no wonder lah sebab semua kelab aku masuk tu atas keinginan dan minat sendiri. KKW aku pilih untuk tarian, Gemalai Bayu. Memang minat menari. Kat rumah pun menari. Menari baik untuk kesihatan dan badan ye. Boleh tendang obesiti laju-laju. The other four clubs are Kelab Minda Islam, ELLiTs, The Crypters Basketball, and Netball Club. ELLiTs tu English club. Next sem akan kurangkan penglibatan kelab. Tapi tak tahu nak drop yang mana. Ottoke?


The good news today, hadiah untuk si dia tersayang dah sampai. Rasa excited je nak bukak. Maklumlah saya ni jenis yang sukakan hadiah dan kejutan. Tapi, sabar. Nanti bukak sama-sama dengan dia. Cehs, padahal dah tahu apa isi kat dalam. Now, kena baca Biology sikit untuk kuiz nanti. Last class for today. Pray for me pleaseee.


Sokian.


No comments: