Thursday, June 27, 2013

Mega Club Registration Day

Assalamualaikum 

It's a bit havoc today because satu bilik bangun lewat. Maklumlah tengah cuti bulan mengambang. Kelas start pukul 8.00 pagi tapi Laila terkejut 10 minutes early so, meraban lah aku capai towel. Dengan kepala yang berpinar baru bangun. Semalam tidur pukul 2.00 pagi. Aufa punya pasal call sampai pukul 2.00 pagi. Haha. Cehs, salahkan orang. Masa terkocoh-kocoh nak pergi kelas nasib baik jumpa coursemates tengah jalan. They remind me yang kelas Sir Bani untuk lab session memang dia suruh datang lewat 30 minit. Fuhhh, baru aku boleh menarik nafas lega dan jalan perlahan-lahan.


Masuk je kelas, mata Sir Bani bengkak. Haaah kantoi tidur lewat jugak. So, belajar macam biasa je and keluar awal. Ada laa masa untuk prepare for quiz Biology. Sambil study, sambil breakfast. Masuk kelas Fizik, boringgg tahap apa. Jahat kan? Memain je kerjanya kalau kelas Sir Hafiz. Tak boleh ni. Tak bagus. Kena fokus lain kali. Bukan apa, Sir Hafiz just briefing pasal lab session soon. In the middle of the class, Madam Salinal message yang kelas dibatalkan. Weeeehuu, tak payah present hari ni. Sumpah aku tak prepare apapun lagi. Kalau kena present pun memang just present on the spot la. Spontan. Nasib baik. I don't wanna give a bad impression though. It's a relief then.


After kelas Physics, temankan Chee beli lunch. Err, I'm still full so no need to buy lunch. Diet lah sikit. Gemuk kan susah nanti. Mula la mulut MAY tak henti cakap gemuk. Then lepas tu tak lupa masuk dewan utama untuk club registration. I saw Taylor Lautner on the spot. Okay, buat tak nampak sudah. First sight, ternampak Kelab Kebudayaan dan Warisan (KKW). Terus register, bayar RM5 then dapat dua merit. Memula tu agak berfikir lah nak daftar sebab setakat ni aku dah masuk 5 kelab kot. Gila apa. Mentang takde limit nak masuk any club. Tapi, no wonder lah sebab semua kelab aku masuk tu atas keinginan dan minat sendiri. KKW aku pilih untuk tarian, Gemalai Bayu. Memang minat menari. Kat rumah pun menari. Menari baik untuk kesihatan dan badan ye. Boleh tendang obesiti laju-laju. The other four clubs are Kelab Minda Islam, ELLiTs, The Crypters Basketball, and Netball Club. ELLiTs tu English club. Next sem akan kurangkan penglibatan kelab. Tapi tak tahu nak drop yang mana. Ottoke?


The good news today, hadiah untuk si dia tersayang dah sampai. Rasa excited je nak bukak. Maklumlah saya ni jenis yang sukakan hadiah dan kejutan. Tapi, sabar. Nanti bukak sama-sama dengan dia. Cehs, padahal dah tahu apa isi kat dalam. Now, kena baca Biology sikit untuk kuiz nanti. Last class for today. Pray for me pleaseee.


Sokian.


Wednesday, June 26, 2013

Third Time Outing

Assalamualaikum 

Today jadual kelas sangat heaven. Kelas Math dibatalkan so, aku ada satu kelas je. Alhamdulillah. Lagi happy lepas MAY hantar message nak datang ajak keluar lunch. He picked me up at the college and pergi masjid dulu sebab dia belum solat Zohor. After that, terus terjah Secret Recipe. Order chocolate cakes for both of us and a couple cups of tea. Dasar MAY tekak United States. Maaflah, aku tekak Melayu *kureng sikit kalau makanan manis-manis*  Balik college terus rembat Mee Hoon Tomyam. Ahhh, baru kenyang. Tadi mengada pilih menu sama dengan MAY. Heww.


Tapi tadi dia habis pulak makan kek tuu and terus kenyang. Bila paksa habiskan yang aku punya tak nak pula dia. Ingatkan boleh laa habis those cakes. After bayar, terus balik sebab his mum called.

Apa pun, I enjoyed every seconds with him. Thanks for all. Hadiah untuk dia tak sampai lagi. Baru je semalam Dr. Farhan pos. Harap dia akan suka hadiah tu dan habiskannya. I hopeee.


Okay that's all from me. Esok I have a Biology quiz and I need to present for English. Do pray for me. I will do my best tomorrow inshaa Allah. Tomorrow's schedule is quite packed because ada four classes and habis pukul 4.20 petang. Hmm, esok sure penaaat.



Sekian.