Tuesday, May 14, 2013

Howdy People

Assalamualaikum

One of the best thing when update blog ni kan, kita akan fikir macam mana matangnya minda kita mengarang dari tahun ke tahun. Memang sometimes rasa malas nak update tapi bagitau diri. You can look-up on your previous posts when you grow older. The times when you are 16, 17, 19 and next 20 years old. Kita akan ada fasa mengarang time zaman cinta monyet, zaman high school, zaman masuk universiti, zaman masuk alam bekerja, zaman bertunang, berkahwin, ada anak, hidup bahagia and they will be gathered in this blog as your life story. So sweet kan.


So, sekarang bulan Mei. Dah tak sampai sebulan kot aku akan menghabiskan sisa-sisa terakhir di rumah. Rasa macam berat pulak hati ni nak tinggalkan family tersayang. Awal bulan 6 ni inshaa Allah result untuk aku posting akan keluar. Weuuu tak sabarnyaa nak belajar balik. Duduk kat rumah ni pun alhamdulillah banyak aku study as a preparation especially Biology. Surah-surah hafazan serta makna pun baca jugak. Tak kira, kali ni aku akan banggakan umi dan abah. Inshaa Allah I'm aiming for a dekan every semester. May Allah ease. No playing time and I will hardly focusing on study.

Tadi chatting dengan Ifah. I miss her a lot dan tak sabar nak jumpa dia. I hope to get the same university as her. Esok Ifah nak datang Terengganu temankan umi dia hantar thesis tapi so sad aku tak boleh nak jumpa dia. Seriously socialize virtually doesn't enough. I miss meeting my friends. Badly. Takpe Ifah, nanti anytime pergi Kelantan Zetty pergi rumah Ifah.


This last month moment at home memang harap nak enjoy it to the fullest. Nak peluk umi kerap-kerap. Nak bermanja habis-habisan because I know I will miss her a lot afterwards. Tekadnya nak hentikan lah online business for this time being. Tapi jangkaanku meleset. Aufa, my long-distance friend kat Mesir mintak tolong. Dia order dua bantal, repeat order. Urgent katanya and really needs my help. So, nak tak nak kenalah buat. Anyway thanks Aufa for being my fixed customer. Heheee. I said to myself, this is the last piece. Oh nooo, rupanya tak. Nurimad pulak esemes cakap dah bank-in payment untuk order yang dah lama tempoh hari. Dushh, I'm killing myself. Tapi takpela, alhamdulillah. Rezeki saat akhir lah ni. Buat sajalah. This is really the last tempahan.


Rasanya dah takde apa lagi kot nak share sebabnya banyak terperap kat rumah and doing indoor activities sahaja. Memang tak ada cerita menarik la pergi trip ke amende. My life is only in my room, my house. Macam boring je dengar kan? Yee, aku akui memang kekadang boring tu terasa but this is me.


Till then.

No comments: