Saturday, December 1, 2012

Last Post This Semester

Assalamualaikum ♥


Comelnya lahai.


So, you are wondering? Ehh apa maksud sebenar tajuk tu? Hmm, maksud yang sebenar biarlah hanya saya seorang saja yang tahu. Maksud untuk korang, ianya adalah post yang terakhir dari saya untuk menghadapi semester baru ini. Saya berazam tak mahu lagi buka laman sosial sepanjaaang saya belajar untuk semester dua ni. Saya mahu fokus sehingga ke akhirnya. Yang lepas biarkan berlalu. Yaa, saya rasa result saya sem lepas tak berapa nak jelita *tak jelita langsung* sebab dipengaruhi oleh this kinda social networking: Facebook, Twitter, Blog etc. I think I've made a really rational and good thing to block all of the stuffs for this time being. Alahai kejap je apa nak risau.

Basically saya memang ada banyak benda nak diceritakan ni *bajet macam ada orang nak tahu* and nak share apa semua. Banyak sangat. Dah taip pun cuma ada simpan dalam draft. Tunggu masa nak publish. Ada juga yang belum ditaip lagi. Semua tersusun rapi dalam minda. Unfortunately not now lah nak cerita semua tu. Eh panjang pulak intronya.

Ayah Su hantar dari Kajang tadi dengan ditemani sepupu-sepupu cilik dua orang. Ayah Su bayak berjasa. Arigatou. Anak buahmu ini mesti balas jasa. Malam ni bajet nak pergi Ikea dengan housemates nak beli barang rumah pinggan mangkuk apa semua. Tapi entahlah jadi ke tidak. Semua nampak macam keletihan je. Barang tak kemas lagi ni. Ceritanya, barang dekat Ikea tu cantik-cantik dan agak murah la. Jangan pilih yang mahal sangat. Yang mahal memang mahal betul so kena pandai-pandai lah nak pilih. Saya dah usha online tadi dan harganya boleh tahan berpatutan. Sedapkan hati.


Bila dah macam ni kan, mulalah berangan-angan. Nanti ada rumah sendiri nak pergi Ikea nak beli perabot, alatan rumah sebagainya. Nak hias sendiri cantik-cantik. Rumah gaya moden. Tengok ada rumah cantik mula tengok harga dia kat situ. Berangan lagi nak beli rumah macam itu lah ini lah. Anginnya besar tak nak rumah teres, pangsa ke apa. Nak kan yang banglo bagai. Bajet kaya sangat. Tak masuk angan bila tengok kereta lagi. Nak yang itu ini. Tapi kereta tak kisah sangat. Kejap karang keluar model baru pulak. Baru. Baru lagi. Tak habis model baru. Tengok lelaki hensem. Berangan lagi. Tengok kanak-kanak kecil yang comel. Berangan lagi. Tengok Doktor Gigi. Berangan tak berhenti. Duniawi. Belajar pun entah ke mana. Ada hati nak mengarang impian.


Tapi seriously, sekarang nak belajar betul-betul. Nak semua impian jadi kenyataan. So, harapnya langkah awal untuk block social networking buat sementara waktu ini diharapkan dapat convert waktu yang selama ini terbuang di hadapan laptop kepada study segenap inci sepenuh hati. Apa pun yang korang lakukan, jangan main-main dan jangan hanya melepaskan batuk berkahak di tangga. Buat sepenuh hati. Tekadkan azam. Inshaa Allah. 

Baiklah, guruh sudah berdentum. Macam petanda suruh hentikan jari-jemari yang menari-nari riang ni. Hmm, dah hujan rupanya. Puncak Alam disimbahi hujan rahmat. Alhamdulillah. Sampai di sini sahaja kalian semua. Jumpa anda semua selepas semester dua ini. Jangan rindu-rindu tau.


Bye.

No comments: