Wednesday, November 21, 2012

Analoginya Begini

Assalamualaikum ♥


Sekarang tengah cuti semester. Baki masa nak melepak manja-manjakan mata pun dah tinggal dalam 5 hari je lagi sebelum berangkat balik ke Puncak Alam. Otak rasanya dah sedia nak terima ilmu inshaa Allah. Mintak-mintak saya dah bersedia mental fizikal. Belajar satu ibadah, saya perlu tanam dalam jiwa.

Kekadang kan, kita rasa kita sayang sangat akan sesuatu. Rasa terluka sangat kan bila ada orang yang turut adore apa yang kita sayang. Makna kata, awak ada seekor teddy bear. Ada seseorang ni pun suka teddy awak. Seorang ni lagi pun suka dekat teddy bear awak. Mereka nakkan teddy bear awak. Sedangkan awak sayang sangat teddy awak. Nak ke awak bagi? Tak faham ke saya sayang sangat dekat teddy saya. Ringkasnya, saya tak suka orang lain rampas atau suka atau cuba nak dapatkan teddy bear saya. Please jangan kacau and cari yang lain. Ini saya punya *tetiba emo melebih*


Sedih kan situasi saya sekarang? Entah kenapa manusia-manusia sukar nak faham. Adakah mereka terlalu sangapkan teddy bear saya? *marah sangat ni* Adakah mereka memang tak ada pilihan untuk pilih teddy bear yang melambak dekat pasaran sana? This is mine and please find another.

Eh kenapa saya update pasal perasaan ni. Baru beberapa minit yang lepas tekad tak nak emo-emo dalam blog. Tapi sincerely cakap saya memang macam ni. Kalau saya depressed or marah or sedih saya mesti nak kena tulis. Tapi bila dah ada teknologi macam ni, maknanya saya kena taip lah kan.

Whatever matter, saya tahu saya seorang yang kuat. Masalah-masalah remeh macam ni tak sepatutnya bagi influence kat diri saya. Kalau mereka-mereka tadi tu nak sangat teddy bear kesayangan saya, maknanya mereka terdesak sangat saya macam perlu 'let go' lah kan. Kesian mereka. Tapi mengalah tak bermakna saya kalah. Mungkin nanti saya akan dapat teddy bear yang lagi comel and better siapa tahu kan.


5 comments:

Amir said...

sharing is caring

Zetty Zuharizam said...

sharing is caring but we are not supposed to share everything. ada benda kita tak patut share kan. hihi.

Amir said...

dah tau x nak kongsi, kunci jer teddy bear tu kt katil.. bleh letak duri kaktus sbgai additional protection

fiza yana said...

i'm moved :D

Zetty Zuharizam said...

amir : hmm. idea yang bagus juga tuu. ahaha. hanya yang bebtol faham akan faham. weuweu.

fiza : moved where dear? :(