Thursday, October 4, 2012

Bittaufiq Wannajah Fil Imtihan

Assalamualaikum ♥


Adat lah kalau meja belajar serabai tak nampak rupa musim exam ni. Ohh, look. Tu budak kecik Physics yang kurang kasih sayang tu. Haa, yang warna oren tu lah.

Menyempat saja menyonteng blog walaupun setiap detik tu rasa macam setiap titisan air dekat padang pasir. Betapa precious nak cakap. Aku memang suka menaip. Merapu meraban. Walaupun sekarang sepatutnya aku picit kepala sambil *telan* telaah buku Physics. Alhamdulillahly, *pahal minah ni* setakat ni dah lepas dua paper. Paper MAT093 dan BEL260. Meaning ada pat subjek lagi yang bersisa berbaki. Besok PHY094. Mesti kome-kome rasa aku dah stress sampai lebam-lebam muka kan? Tak adalah. Cuma sampai lebam muka sebab jerawat-jerawat comel *eh* tumbuh, haaa itu ye.

Tadi lunch makan dekat Plaza Satelit B. Makan nasi lauk ayam goreng, sayur kacang panjang, sotong goreng, sambal tumis ayam dan segelas lemon pudina ais. Memang tetiap kali update blog, bab makanan takleh tinggal. Tengok tuan dia dah macam mana sekarang ni haa. Tahap kekenyangan dia memang tak payah cakap. They're ample to make me full all the day. Cis, kemain kau ye mentang tadi exam BEL260. 

Hmm. Tak boleh membebel banyak sangat. Nanti kesian si Physics kena anak tirikan. Ohya, carry marks dah dapat. Bersyukur dengan apa yang diperoleh sebab keputusan tu of course setimpal dengan apa yang diusahakan. Nak salahkan siapa kalau pun dapat rendah kan. Takpe, semangat dah boost sejak semalam lepas baca belog salah seorang senior PALAM. No, aku tak terlambat lagi untuk berusaha. Sampailah kaki *comel* aku tembus masuk dewan exam. Masa tu, tawakkal lah dan doa banyak-banyak sebab kan kita dah usaha sehabis baik. Err, tak. Kalau aku, aku mengaku aku tak usaha sehabis baik pun. In a nutshell, sampai di sini sahaja entri kali ini. Physics dah merajuk-rajuk tu haa. Doakan aku yang terbaik. Semampu aku inshaa Allah.

Ehh, maggie siapa sesat time musim final exam ni. Tak pantang makan langsung.