Monday, May 7, 2012

Rejected

Assalamualaikum ♥

Huwaaa! Tengok je blog terus rasa nak peluk ketat-ketat and menangis terus. Macam tak nak je intro dah. Sedih semacam je. Tengok nie apa yang Incik UM dah buat kat Zetty. Sungguh kejam sekali. Sumpah aku merajuk 40 hari. Tak nak kawan.



So, hurmm. UiTM please be nice to me. Yang third choice is UNIMAS. Macam takut pulak kalau dapat sana. Lagi-lagi lepas dengar kawan-kawan story pasal orang yang pergi sana ramai kena 'buat'. Bertambah seram la aku. UNIMAS I beg you please hate me. Err, it is just few hours left before boleh semak UPU. Really aku rasa sangat berdebar. Sangat takut, resah gelisah. Takkan aku nak pergi matrikulasi kot? Tapi possible lah kalau dah takde pilihan lain. MARA satu lagi tempat aku gantung harapan. Kalau la boleh MARA, aku nazar puasa sehari. Betul, tak main-main. Takpelah, apa yang penting Allah knows what's the best for me.


Matrik Gambang


Tawaran Mesir. Memang tak lah kan.


Macam mana pun, aku yakin Allah telah tetapkan yang terbaik untuk aku. Cuma tipu sangatlah kalau aku tak rasa cuak langsung. Aku hanya mampu berharap yang terbaik dan ingin sekali melakukan yang terbaik. Tak kisah lah mana-mana pun, janji Allah itu pasti. Semua peristiwa yang akan berlaku telah pun tercatat sedari awal. I just can pray for the best and I believe that tawakkal is the greatest way for now. Dengan ini aku berjanji yang aku akan belajar bersungguh-sungguh. Tak kiralah di mana aku belajar. Where you start is not important, yang penting how you end it. That's all.


Wallahualam.

No comments: