Saturday, May 5, 2012

Kembali Pulang

Assalamualaikum ♥


Ahh, lega rasanya sudah berhenti kerja. Yes, and coming home for sure. Really miss my comfort, peace, warm and beloved home. The rumah and segala isi perutnya. Rindu umi, adik-adik. Abah dah naik platform. Kerja. Cukuplah sebulan aku ada pengalaman kerja selepas SPM kaan. Haha. Dah terpangkah pun dekat buku wishlist aku. Gaji? Err, ada lah dapat dalam RM500 lebih untuk lebih kurang sebulan. Siap masuk akaun. Heyy, yang penting pengalaman, bukan duit. Nanti aku boleh story dekat anak-anak. Mommy kan, dulu-dulu kan, pernah kerja lepas SPM. Hahaha. Berangan lagi. Dah la pemalas update belog.

Gambar curi snap time kerja.


Okay, so sekarang rasa lega sangat-sangat. Boleh berada kat rumah dengan selamatnya. Err, nak buat preparation sikit. Nak stay bersama my dear family before separate apart untuk jihad menuntut ilmu. Result UPU akan keluar maybe 6 or 7 Mei ini and I'm very glad waiting for it. May Allah fulfill my willing to get UM or UiTM Puncak Alam, tak kisah lah. Asalkan dapat buat foundation dan dapat sambung degree in dentistry then.

Dalam masa terdekat ni cadang-cadang nak buat reunion for our Trio, bestfriend since primary school. Qemaa, Syera and me. Buat dekat-dekat je. Maybe around bandaraya Kuala Terengganu. Qemaa will be the  driver since aku sendiri takde lesen lagi. Uhuu, belum terpangkah dalam wishlist. Sangat lama tak jumpa. Tak hang out sama. Masing-masing busy dan sekolah pula lain-lain. Aku SBP Integrasi Batu Rakit, Qemaa SMK Pelong and Syera Sekolah Tun Fatimah. So, sebelum kitorang berpisah dengan lebih jauh, teringin juga nak jumpa.

Qemaa.


Syera.

Selalu je bila hapdet blog aku akan bercakap tentang so many perkara. Serabai kan? Tak pandai nak plot entri comel-comel. Beginilah jadinya. That's all. Just feel kinda relax and inspired bila lepas baca blog Dena Bahrin. She is 20 and just married. Congratulation dear sis Dena!


Nampak awkward, tapi itu yang manis.

Masih teragak-agak. Tapi itu yang manis.

Dena Bahrin is no longer a miss.

No comments: