Tuesday, February 28, 2012

MedicMesir vs Global Medic Network (GMN)

Assalamualaikum ♥

Bertemankan kipas yang setia meniup angin kat aku dan tuan puan nyamuk yang sedari tadi tak henti-henti mencuba serang kaki aku. Cilake punya nyamuk. Darah aku manis sangat ke? Ni aku nak cerita sikit pasal benda kat atas tu. Pasepa? Weh, aku tak dak modal nak habaq mai kat ang semua. Cukup kan? Kurang-kurang bertambah lah sedikit ilmu di dada ang tu. Haha. Gedik bebenar bunyinya loghat utagha.


Baik, dua-dua makhluk kat atas tu adalah agen 'placement' ke universiti luar negara. MedicMesir akan uruskan kalau ang berminat nak pergi belajar Medic dan segala mak nenek yang bersangkut paut dengan
Medic seperti Dentistry dan Pharmacy ke Mesir.


Aku tak boleh la nak explain panjang-panjang sebab tak pegi lagi taklimat tu. Akan pergi nanti. Heheh. Boleh dapatkan maklumat lanjut dekat MedicMesir. Credit to Ahmad Aufa, kawan aku yang habaq mai kat aku.

GMN pulak, function nya lebih kurang sama. GMN boleh tolong urus untuk minta offer letter dengan dean universiti terlibat dan akan uruskan semua macam benda including ang punya rumah sewa, tiket flight sekali. Kira sekali harung la. Beres? Dengan syarat ang kena lah bayar deposit kat depa dulu. Toksah mengeluh. Bukan ang bayar pun. Incik ayah dan puan emak ang bayar kan? Jangan tanya aku berapa sebab aku tak ingat. GMN boleh urus ang pegi Mesir, Russia dan Indonesia. Ini dia link Global Medic Network. Paham semua intan payung? Tak payah ang nak over sampai terangguk-angguk. Satgi jadi satu sindrom. Ang mahu?


Aku bukan apa, teringin sangat nak sambung belajar overseas. Tak dapat lain pun, Mesir pun jadi. Kihkih. Kalau result aku okay, oh alangkah bersinarnya bumi Arab itu dengan kehadiran bakal doktor gigi baru ini. Hewhewhew. Tolong doa sikit kat aku.

"YA ALLAH, KAU KURNIAKAN LAH KEPUTUSAN SPM YANG CEMERLANG KEPADA ZETTY ZUHARIZAM INI. SEMOGA BELIAU AKAN BERJAYA FLY KE OVERSEA DAN DAPAT COURSE PERGIGIAN. MAKBULKANLAH CITA-CITA MURNI BELIAU UNTUK MENJADI SEORANG DOKTOR GIGI SATU HARI NANTI. AMIN."

Haa, terima kasih daun keladi, lain kali doa lagi ya. Semoga ang pun diberkati Allah selalu. Amin. Ang nak fly sama aku pun boleh. Jom. Kita jumpa sana.


*Baik, sekian sahaja untuk entri kali ini. Aku malas tulis pepanjang. Jumpa lain kali. Tak payah cakap aku ngengada nak cakap utagha pulak.

** Cekidaut gambaq bawah nih.

Mansoura University.


Alexandria University


I.M Sechenov First Moscow State Medical University, Russia.


Universitas Airlangga, Indonesia.

Universitas Sumatera Utara, Indonesia (USU)
Universitas Padjajaran, Indonesia (UNPAD)
Institut Teknologi Bandung, Indonesia.


Sekian sahaja.